Winterbanden kopen?

In onze webshop kunt u winterbanden kopen en bestellen: koop nu!

Waarom winterbanden?

In Nederland hebben we steeds meer te maken met wisselende periodes van weertypes. Veiligheid staat voorop, ook in de auto. Wanneer u kiest voor winterbanden, heeft u minder kans op schade dan wanneer u op zomerbanden rijdt. Dit komt doordat een winterband meer grip op het wegdek heeft, waardoor de kans op slippen of glijden afneemt. Ga daarom altijd veilig op weg en regel op tijd winterbanden zodat u altijd klaar bent voor de winterperiode.

Voordelen van winterbanden

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg bij temperaturen onder de +7 °C. Het profiel van een winterband bevat lamellen. Tijdens het rijden vervormt het profiel, hierdoor werken de lamellen als ‘grijpers’ op het wegdek. Dit zorgt voor meer grip.

Het gedeelte van de band dat in contact komt met het wegdek is gemaakt van een rubbersoort dat flexibel blijft bij temperaturen onder de +7 °C. Daardoor kunnen de lamellen beter vervormen en heeft de band meer grip. Bij een snelheid van 50 km/u op sneeuw staat u met winterbanden 28 meter eerder stil.

Tip: Het bandenlabel van winterbanden kunt u wel onderling vergelijken, maar niet met die van zomerbanden.

Wanneer winterbanden?

Wanneer winterbanden? Zorg dat u op tijd bent met het aanschaffen van winterbanden. In het najaar zijn er vaak al lagere temperaturen, dan is het ook weer tijd is om te wisselen naar winterbanden. Ga daarom altijd veilig op weg en regel op tijd winterbanden zodat u altijd klaar bent voor de winterperiode.

Zomer- of winterbanden opslaan?

Welkom in het leukste bandenhotel van Nederland!